zondag 12 april 2015

Het hotel

Zaterdag 28 maart 2015, avond.

Onze uitvalsbasis om Normandië te verkennen kozen we dichtbij Giverny, onze hoofdbestemming van deze korte trip. Le domaine de la Corniche in Rolleboise.
Bovendien, kan het romantischer. Ik citeer uit de rode michelin: "Quelle follie Léopold II de Begique ne fit-il pas pour son dernier amour! Le résultat est cette jolie demeure dominant la Seine. Les amoureux d'oujourd'hui apprécieront son inteérieur design, les chambres avec vue, la piscine panoramique et le superbe spa."We komen al vrij laat aan bij het hotel, het is 18:30 u.
Inchecken verloopt probleemloos. We kozen een iets grotere kamer in het nieuwe gebouw waar ook de wellnes is. Vanuit onze kamer hebben we met onze sleutelkaart rechtstreeks toegang tot het overdekte zwembad, douches, stoombad, jacuzzi en ontspanningsruimte.
Die avond hebben ze nog een tafel voor ons in het restaurant, maar slechts om 21:00 uur. Geen enkel probleem, wat we aan warmte verloren op de klippen aan de kust, vinden we terug in de immense hammam.


Bij het menu twijfelen we. Nemen we iets van de kaart of nu al het degustatiemenu. Maandag vieren we hier ons jubileum. De ober verzekert ons dat het menu iedere dag anders is. We gaan er voor en laten ook de sommelier voor ons een aangepast wijnarrangement kiezen.


Terug uit de michelin: " Plats classiques et préparations plus inentives se cuccèdes face aux méandres de la Seine."
Niks gelogen.


Het menu smaakt, maar verrast ons niet echt. Vooral het hoofdgerecht, kalfs met wat vale groenten doen wat af van de totale ervaring. Hoewel ik van bij de bestelling had gezegd dat we geen suiker aten, blijven ze verwonderd, en kunnen ze niet echt een alternatief aanbieden, behalve wat platte kaas. We krijgen een glas champagne als afsluiter, en dat maakt heel veel goed.

Zondag 29 maart 2015, ochtend

Het ontbijt 's ochtends in dezelfde zaal is fantastisch. Iederen ochtend hebben we de zon die het restaurant binnen straalt. Een zeer uitgebreid buffet. Er staat zowaar een fles champagne koel. We twijfelen even of we een glas nemen, en dit niet sparen voor maandagochtend. Gewoon doen hebben we ondertussen uit ervaring geleerd. We worden wel een beetje aangekeken door de andere gasten, maar ons smaakt het.
Sinaasappelsap dat je zelf perst, verschillende soorten brood (de overvloedige hoeveelheid zoetigheden laten we aan ons voorbijgaan) lekkere ham en andere charcuterie, harde kaas, vers fruit, roerei, spek, zalm, en ga maar door.

We zijn gesterkt voor een zware dag, de lucht ziet er dreigend uit.


meer foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten